Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Egyszerű meggyes süti 15 perc munkával: vajas kevert tészta az alapja


A vajas kevert tésztából készülő meggyes süti hamisítatlan házias finomság.


Végre itt a meggyes sütik szezonja! Ez a vajas kevert tésztából készülő édesség befőttből is finom lesz, de azért mégis a roppanós, napérlelte gyümölcsből az igazi. Nem kell hozzá semmi különleges hozzávaló, csak csupa olyasmi, amit mindenki tart a kamrájában, aki szívesen süt finomságokat a családnak.

Hozzávalók 4 személyre

👉 60 dkg magozott meggy
👉 30 dkg liszt
👉 20 dkg cukor
👉 10 dkg vaj
👉 3 dl tejföl
👉 2 tojás
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A meggyet mosd meg, magozd ki és csepegtesd le.

A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral és a vajjal, majd add hozzá a tejfölt, végül szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet. Keverj belőle csomómentes tésztát, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Szórd meg a tetejét a magozott meggyel, és told 200 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt tűre nem ragad már rá a tészta. Ha kihűlt, a tetejét ízlés szerint porcukorral szórhatod meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések