A zöldséges, kolbászos rizs laktató, és alig van vele munka.
Mennyei egytálételt állíthatsz össze rizsből, füstölt kolbászból, színes zöldségekből és pikáns fűszerekből. A rizst először pirítsd meg a kolbász kisült zsírjában, így átveszi az ízét, és még teltebb aromája lesz. Ha szereted az erőset, dobhatsz bele egy kevés chilit is.
Hozzávalók 4 személyre
👉 10 dkg kifejtett zöldborsó
👉 2.5 bögre alaplé
👉 2 újhagyma
👉 2 zellerszár
👉 1 szál füstölt kolbász
👉 1 bögre rizs
👉 1 teáskanál currypor
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 0.5 teáskanál cayenne-bors
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
👉 ízlés szerint chili
Elkészítés:
A kolbászok héját húzd le, és karikázd fel őket. Egy olyan fazékban, amelyet később a sütőbe is be tudsz tenni, hevíts olívaolajat, dobd rá a kolbászkarikákat, néhány perc alatt pirítsd le, majd szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre őket.
Az újhagyma fehér szárát és a zellerszárat is karikázd fel, a zöldborsót fejtsd ki. A visszamaradt kolbászsíron pirítsd egy kicsit meg a rizst, amíg enyhén átlátszó színt vesz fel, majd jöhet rá a zeller, a hagyma, a borsó, és így is pirítsd egy-két percig. Húzd le a tűzről, keverd el a curryporral, várj néhány percet, amíg a szemek magukba szívják a fűszert, majd jöhet a só, a bors, és ha szereted, a chili. Forgasd bele a kolbászkarikákat, öntsd fel alaplével, fedd le, és told 180 fokos sütőbe 35 percre, amíg a rizs megpuhul, és magába szívja az összes folyadékot. Ha kész, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.
0 Megjegyzések