Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Légiesen könnyű, kevert kuglóf csokimázzal és sok gyümölccsel a tetején


A dán kuglóf fantasztikusan puha, és napokig az is marad. Csokival és friss gyümölccsel feldobva pedig kényeztető sütemény.


A kuglóf is készülhet nyáriasan, kevert tésztából, kevés munkával, sok friss gyümölccsel. Az alapja a jól bevált dán kuglóf, ami legalább olyan könnyed, mint a piskóta. A tésztába kerülő olajnak és víznek köszönhetően nem szárad ki. A kuglófot díszítsd csillogó csokimázzal, ami tökéletes harmóniában van a tésztával és a gyümölcsökkel.

Hozzávalók 12 szelethez

👉 25 dkg liszt
👉 25 dkg cukor
👉 5 db tojás
👉 1 dl víz
👉 1 dl olaj
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 zsír és liszt a forma kikenéséhez

A mázhoz
👉 8 dkg étcsoki
👉 3 dkg vaj
👉 0.5 dl tej
👉 1 evőkanál kakaópor

A tetejére
👉 25 dkg friss gyümölcs

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté. A sárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral, az olajjal és a vízzel, majd részletekben dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és keverd szép simára. A tojások fehérjét verd kemény habbá, majd részletekben forgasd a tojássárgás masszához. Ekkor már csak fakanalat használj, hogy ne törd össze a habot.

A homogén tésztát simítsd zsírral kikent, liszttel megszórt kuglófformába. Előmelegített sütőben, 160 -170 fokon süsd körülbelül 45 percig. Végezz tűpróbát, és amikor a kuglófba szúrt tűre nem ragad rá a tészta, kiveheted a sütőből, majd várd meg, míg kihűl.

Közben a mázhoz a tejet öntsd egy lábosba, és add hozzá a kisebb darabokra tördelt csokit, a vajat és a kakaóport, majd olvaszd össze. Amikor szép fényes, húzd le a tűzről. Csorgasd a kuglóf tetejére, és halmozz rá gyümölcsöt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések