Szezonjában kihagyhatatlan a szemet gyönyörködtető sütemény, melyet a sárgabarack édes zamata tesz különlegessé.
Nyáron bővelkedünk a mézédes gyümölcsökben, melyek magukban, de desszertekbe csempészve is csodásak. Nagy kedvenc ilyenkor az epres, meggyes, cseresznyés vagy épp a sárga- vagy őszibarackkal készült finomságok. A barack számos sütiben helytáll, népszerű pite, gombóc vagy kevert süti formájában.
Hozzávalók:
👉 20 dkg sárgabarack (őszibarack is jó)
👉 25 dkg finomliszt
👉 1 csomag sütőpor
👉 4 darab tojás
👉 10 dkg cukor
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 1 dl olaj
👉 1 dl tej
👉 porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A barackot mossuk meg, ezután csepegtessük le, majd magozzuk ki, és vágjuk félbe vagy negyedekre.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, és forgassuk egybe a sütőporral.
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra. Ezután az olajjal és a tejjel is dolgozzuk egybe, majd a lisztes keveréket is adjuk hozzá.
A simára kevert tésztát simítsuk sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent tepsibe, 25x25 centisbe.
Az előkészített barackot oszlassuk el a tésztán, majd toljuk a süteményt 170 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre. (A sütési idő a sütőtől is függ, előfordulhat, hogy néhány perccel több idő szükséges a finomságnak.)
A kész süteményt porcukorral meghintve kínáljuk.
0 Megjegyzések