Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Paradicsomos csirkesaláta joghurtos-majonézes mártással: behűtve még jobban esik


A csirkés saláta paradicsommal ideális választás, ha könnyed, frissítő, de laktató fogásra vágysz.


A csirkemellet sokféleképpen szeretjük, ropogós bundában kirántva, sütve, fetával és spenóttal töltve, sőt salátába is kerülhet. Ínycsiklandóbbá teheted aszalt paradicsommal, ropogós almával és zellerrel. Ha lapul maradék sült hús a hűtőben, azt is bátran felhasználhatod. Amennyiben fogyókúrázol, a majonézt el is hagyhatod az öntetből. A csirkesaláta kiváló főételnek, piknikre és szendvicsbe is.

Hozzávalók 4 személyre

A salátához
👉 2 db csirkemellfilé
👉 2 db szárzeller
👉 2 szál újhagyma
👉 1 alma
👉 só
👉 bors
👉 aszalt paradicsom ízlés szerint
👉 extra szűz olívaolaj

Az öntethez
👉 5 evőkanál joghurt
👉 3 evőkanál majonéz
👉 1 teáskanál citromlé
👉 só
👉 bors
👉 1 ág bazsalikom a tetejére

Elkészítés:

A csirkemellet vágd kisebb kockákra, és fűszerezd sóval, borssal. Kevés olívaolajon pirítsd a hús mindkét oldalát aranybarnára. Az almát, a zellert, az újhagymát vágd kisebb darabokra, majd a szárított paradicsommal együtt tedd egy nagyobb tálba. Rakd hozzá a csirkemellet is.

A majonézt keverd össze a joghurttal és a citromlével, majd ízlés szerint adj hozzá sót, borsot. Öntsd a csirkés keverékre, óvatosan forgasd össze, és tedd a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor friss zöldfűszerekkel is megszórhatod, bazsalikommal biztosan nem fogsz mellé.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések