Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kívül ropogós, belül lágy a holland fasírt: besamelmártásos massza az alapja


A holland finomság kívülről szép aranybarna, a belseje ízletes és nagyon lágy, köszönhetően a besamelmártásnak.


Hollandiával kapcsolatban a legtöbbünknek a foci jut először eszébe, hisz rengeteg labdarúgó-legendával büszkélkedhet az ország. Illetve a tulipán, szélmalom, bicikli és a sajt dereng. Turistaként nem csak a látványosságokban érdemes elmerülni, a helyi ízeket is kötelező felfedezni.

Hozzávalók

A fasírthoz:
👉 1 fej vöröshagyma
👉 kevés olaj
👉 60 dkg darált hús (sertés, marha, csirke vagy pulyka)
👉 só és bors ízlés szerint
👉 2 ek vaj
👉 2 ek liszt
👉 5 dl tej
👉 1 késhegynyi szerecsendió
👉 1 csokor petrezselyem

A panírozáshoz:
👉 2 bögre liszt
👉 4 darab tojás
👉 2 bögre zsemlemorzsa

Elkészítés:

A finomra aprított hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a darált húst, fűszerezzük sóval, borssal, és pirítsuk fehéredésig. (Ha szükséges, 1 dl vizet öntsünk alá.)

Egy másik lábasban készítsük el a besamelt. A vajat olvasszuk fel, keverjük hozzá a lisztet, majd apránként csorgatva a tejet is adjuk hozzá, közben folyton kevergessük a mártást. Ízesítsük sóval és szerecsendióval.

A kihűlt húsos keveréket forgassuk egybe a kihűlt besamellel és a finomra aprított petrezselyemmel.

A masszát simítsuk tálba, fedjük le és tegyük egy éjszakára hűtőbe.

Másnap a megdermedt masszából kanál vagy fagyiadagoló segítségével formázzunk tetszés szerinti golyókat.

A panírozáshoz készítsük elő az alapanyagokat. A lisztet öntsük tálba vagy tányérra, a tojást üssük fel és keverjük össze, egy harmadik tálba vagy tányérra a zsemlemorzsát is mérjük ki.

A húsgolyókat panírozzuk be. Először a lisztbe forgassuk, utána a tojásba, majd a zsemlemorzsába.

A fasírtokat bő, forró olajban néhány perc alatt süssük aranybarnára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések