A zöldségekkel sült, fűszeres csirkemell egyszerre egészséges és ízletes fogás, ráadásul biztosan nem szárad ki sütés közben.
A friss zöldségek gazdagok vitaminokban és rostokban, és a sütőben vagy grillen sült csirkemellel pedig akár karcsúsító menübe is tökéletesek. A pác rendkívül egyszerű, és szaftosabbá, puhábbá, ízletesebbé válik tőle a hús. Ügyelj arra, hogy a grillt és a sütőt is jól előmelegítsd, hogy gyorsan, egyenletesen átsüljön a csirke és a zöldség anélkül, hogy túlsütnéd őket. Ugyancsak fontos, hogy a csirkét legalább öt percig pihentesd, mielőtt felszeletelnéd.
Hozzávalók
👉 4 db csirkemellfilé
👉 1 fej brokkoli
👉 2 db kaliforniai paprika
👉 2 db sárgarépa
👉 1 db fehérrépa
👉 1 fej fokhagyma
👉 1 db citrom
👉 4 ág kakukkfű
👉 só
A páchoz
👉 0.5 dl olívaolaj
👉 1 teáskanál citromlé
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 kávéskanál pirospaprika
👉 bors
Elkészítés:
A csirkemellfiléket mosd meg, papírtörlővel itasd le róluk a felesleges nedvességet, majd sózd be.
A páchoz keverd össze az olívaolajat, a borsot, a pirospaprikát, egy gerezd fokhagymát és egy teáskanál citromlevet. A felét öntsd a húsra, a másik felét az előkészített, feldarabolt zöldségekre. Ügyelj arra, hogy mindenhova kerüljön a pácléből. Hagyd legalább fél óráig a fűszeres keverékben.
Ezt követően csepegtesd le a húsról és a zöldségekről a pácot, majd tedd a rácsra. Süsd oldalanként körülbelül öt-hét percig, a csirkemell vastagságától függően. A zöldségeket és a citromot addig grillezd, amíg elkezdenek barnulni, és a hússal együtt kínáld. Kakukkfűvel vagy más zöldfűszerrel még feldobhatod tálaláskor.
0 Megjegyzések