Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Nyári, zöldségekkel rakott krumpli sok sajttal: tejszínes szószban sül puhára


A zöldségekkel rakott krumpli önmagában, de sült vagy grillezett hús mellé is kitűnő.


A rakott krumplit számos változatban elkészítheted. Nyáron talán a hagyományos magyaros, kolbászos, tojásos helyett jobban esik a sok zöldséggel készülő, húsmentes változat. A vatsag sajtréteg pedig megkoronázza a fogást. Akár többféle sajtot is használhatsz, a trappista vagy a cheddar is remek választás. Mivel nagy adagban készül, bátran repetázhatsz belőle.

Hozzávalók 4 személyre

👉 60 dkg újkrumpli
👉 20 dkg reszelt sajt
👉 4 db paradicsom
👉 1 db közepes cukkini
👉 1 db vöröshagyma
👉 2 evőkanál vaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál liszt
👉 2 dl tejszín
👉 só
👉 feketebors

Elkészítés:

Az újkrumplit tisztítsd meg, alaposan mosd meg, majd vágd egy centi vastag karikákra. Sózd meg, és főzd forrástól számítva körülbelül 10 percig, amíg félig puhává válik. Közben a cukkinit és a paradicsomot is mosd meg, majd szeleteld fel ízlés szerint. A vöröshagymát és fokhagymát aprítsd fel.

Egy nagy serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes hőmérsékleten. Add hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd párold két-három percig, amíg megpuhulnak. Öntsd hozzá a liszttel elkevert tejszínt. Keverd folyamatosan, hogy ne legyen csomós, és főzd körülbelül öt percig. Közben ízesítsd sóval és frissen őrölt feketeborssal. Amikor elég sűrű és krémes állagú, add hozzá a reszelt sajt felét. Ha a sajt teljesen elolvad, és a szósz homogén állagú, húzd le a tűzről.

Rendezd a zöldségeket egy zsiradékkal kikent tűzálló edénybe, majd öntsd rá a szószt. A tetejére szórd rá a maradék reszelt sajtot. Előmelegített sütőben süsd 180 fokon körülbelül 30 percig, vagy amíg a teteje aranybarna, a zöldségek pedig teljesen puhák lesznek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések