Ne aggódj, a húsos-paradicsomos ragu ugyanúgy helyet kap a zöldséges változatban, csak sokkal könnyedebb és diétásabb a végeredmény.
Ha te is odáig vagy az olaszok kedvenc ételéért, de kicsit szeretnéd csökkenteni a szénhidrátbeviteledet, vagy gluténérzékenység miatt nem eheted, próbáld ki ezt a cukkinis verziót. A tésztalapokat a vékonyra szelt zöldség helyettesíti, közé kerül a megszokott paradicsomos-húsos ragu és a sajt.
Hozzávalók:
👉 2 közepes db cukkini (700 g)
👉 2 ek olívaolaj
👉 1 kisebb fej vöröshagyma
👉 40 dkg darált marhahús
👉 ízlés szerint só, bors
👉 1 tk fokhagymapor
👉 1 tk oregánó
👉 1 tk bazsalikom
👉 2 db babérlevél
👉 40 dkg kockázott paradicsom (konzerv)
👉 10 dkg sűrített paradicsom
👉 mozzarella (ízlés szerint)
Elkészítés:
Mossuk meg a cukkiniket, majd vágjuk le a végeiket. Vágjuk őket keresztben félbe. Állítsuk az így kapott hengereket a talpukra, majd vágjunk belőlük vékony, max. fél centi vastag szeleteket. Tegyük őket egy tálcára, sózzuk meg.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Egy mélyebb serpenyőben kezdjük el az olajon dinsztelni az apróra vágott hagymát, majd amikor puha, adjuk hozzá a húst. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymaporral, oregánóval, bazsalikommal ízesítsük, adjuk hozzá a babérleveleket. Pirítsuk addig a húst, míg barna színe nem lesz. Keverjük hozzá a kétféle paradicsomot, majd addig főzzük, míg picit sűrűsödik.
A cukkiniszeletekről itassuk fel a nedvességet.
Egy mélyebb, kisebb méretű (23x18 centis) sütőtál alját rakjuk végig a cukkiniszeletekkel. Kanalazzunk rá a húsos raguból, majd szórjuk meg a sajttal. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a cukkini és a ragu, utóbbival zárjuk.
Toljuk a lasagnét a sütőbe 15 percre, majd vegyük ki, szórjunk rá sajtot, és tegyük vissza még 10 percre, míg a sajt aranybarna nem lesz.
0 Megjegyzések