Egyszerűen fantasztikus, ahogy a gyümölcsös muffin tésztájába harapva roppan a kókuszreszelék.
A muffin az egyik leggyorsabban elkészíthető süti, amin mindig változtathatsz egy kicsit. A jól bevált tésztát feldobhatod kókusszal, sőt különféle gyümölcsöt is keverhetsz bele. Áfonyával és különféle bogyós gyümölcsökkel a süti különösen finom lesz. Ezek a muffinok nagyon puhák, és több napig frissek maradnak.
Hozzávalók
👉 20 dkg liszt
👉 20 dkg bogyós gyümölcs
👉 15 dkg cukor
👉 4 evőkanál kókuszreszelék
👉 1.8 dl tej
👉 8 dkg vaj
👉 2 db tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat keverd ki jól a kétféle cukorral és a vajjal. Egy másik edényben dolgozd össze a lisztet, a sót, a sütőport, a kókuszreszeléket, és forgasd össze a tojásos keverékkel, majd öntsd hozzá a tejet. Dolgozd csomómentesre a masszát. Végül add hozzá a gyümölcsöt is.
A tésztát kanalazd kapszlikkal bélelt vagy zsiradékkal kikent muffinformákba. Ne töltsd teljesen tele, csak háromnegyedig, mert a tészta sütés közben megnő.
Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből. Ellenkező esetben süsd tovább. Tálaláskor megszórhatod kókuszreszelékkel, és kínálhatsz mellé gyümölcsöt is.
0 Megjegyzések