Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Könnyed, nyári zöldbableves: paprikás rántással az igazi


A paprikás rántással készült tejfölös zöldbableves takarékos, egyszerű fogás, mely a nagyi konyháját idézi fel.


Tudom, manapság nehéz pénztárcakímélő recepteket találni, de nem is lehetetlen. A zöldbableves igazán olcsó lehet, ha az alábbi leírás szerint készül. Tegyük fel, van otthon alapkészletünk, vagyis só, bors, fűszerpaprika, babérlevél, esetleg fokhagyma. Ezekre akkor már nincs is gond, de ha mégis venni kell, akkor sem lesz annyira rémisztő a végösszeg.

Hozzávalók:

👉 80 dkg friss zöldbab vagy mirelit
👉 só ízlés szerint
👉 1 darab babérlevél
👉 kevés olaj
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1 ek liszt
👉 1 ek fűszerpaprika
👉 2 dl tejföl
👉 1 csokor petrezselyem (opcionális)

Elkészítés:

Ha friss babbal dolgozunk, akkor vágjuk le a végeit, daraboljuk fel tetszés szerint, majd alapos mosás után tegyük fel főni annyi vízben, amennyi ellepi. Ha mirelit babbal dolgozunk, akkor öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és tegyük fel puhulni.

A babot addig főzzük, míg teljesen puha lesz (frissnél ez körülbelül 30-40 perc), közben adjuk hozzá a sót és a babérlevelet.

A rántáshoz az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, körülbelül 1 perc után a lisztet is keverjük hozzá. Amikor zsemleszínű lesz, akkor a fűszerpaprikát adjuk hozzá a levesből mért forró lével együtt (3-4 merőkanál). Alapos keverés utána a tejfölt is adjuk hozzá, majd a rántást keverjük a megpuhult zöldbabhoz, és 2-3 perc alatt forraljuk egybe.

Ha szeretnénk, friss petrezselyemmel megszórva kínáljuk a levest.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések