Ne becsüld le a maradékokat, szuper ételek készülhetnek belőlük, ha újragondolod őket.
Ha van otthon száraz kenyered/kiflid/zsemléd, nehogy a kukába dobd, készítsd el belőle az olaszok egyik kedvenc maradékmentő salátáját, a panzanellát. A pékárutól laktató, a zöldségektől friss a saláta, az öntet pedig felteszi az i-re a pontot.
Hozzávalók:
Alap:
👉 3 nagy darab paradicsom
👉 1 darab kígyóuborka
👉 1 kis fej lila hagyma
👉 2 ek friss bazsalikom
👉 1 tk oregánó
👉 1 csipet cukor
Pirítós:
👉 2 szelet szikkadt kenyér
👉 1 ek olívaolaj
Dresszing:
👉 6 ek extraszűz olívaolaj
👉 3 ek vörösborecet
👉 ízlés szerint só, bors
👉 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A paradicsomokat mossuk meg, vágjuk félbe, szedjük ki a csumájukat. Kockázzuk őket össze, tegyük tálba, szórjuk meg egy csipet cukorral.
Az uborkát vágjuk szeletekre vagy félkarikákra. A lila hagymát pucoljuk meg, vágjuk hajszálvékony szeletekre. Adjuk mindkettőt a paradicsomhoz az összeaprított bazsalikommal és az oregánóval együtt.
A dresszing hozzávalóit keverjük össze egy kis tálkában. Öntsük a salátára, forgassuk vele egybe.
A szikkadt kenyérszeletek mindkét felét kenjük le olívaolajjal, majd kenyérpirítóban pirítsuk meg őket pár perc alatt. Vágjuk vagy tépjük őket kis darabokra.
A kenyeret közvetlen tálalás előtt adjuk a salátához, forgassuk vele össze, majd rögtön kínáljuk.
0 Megjegyzések