A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szuper maradékmentő recept az olasz saláta: a száraz kenyér újjászületése


Ne becsüld le a maradékokat, szuper ételek készülhetnek belőlük, ha újragondolod őket.


Ha van otthon száraz kenyered/kiflid/zsemléd, nehogy a kukába dobd, készítsd el belőle az olaszok egyik kedvenc maradékmentő salátáját, a panzanellát. A pékárutól laktató, a zöldségektől friss a saláta, az öntet pedig felteszi az i-re a pontot.

Hozzávalók:

Alap:
👉 3 nagy darab paradicsom
👉 1 darab kígyóuborka
👉 1 kis fej lila hagyma
👉 2 ek friss bazsalikom
👉 1 tk oregánó
👉 1 csipet cukor

Pirítós:
👉 2 szelet szikkadt kenyér
👉 1 ek olívaolaj

Dresszing:
👉 6 ek extraszűz olívaolaj
👉 3 ek vörösborecet
👉 ízlés szerint só, bors
👉 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A paradicsomokat mossuk meg, vágjuk félbe, szedjük ki a csumájukat. Kockázzuk őket össze, tegyük tálba, szórjuk meg egy csipet cukorral.

Az uborkát vágjuk szeletekre vagy félkarikákra. A lila hagymát pucoljuk meg, vágjuk hajszálvékony szeletekre. Adjuk mindkettőt a paradicsomhoz az összeaprított bazsalikommal és az oregánóval együtt.

A dresszing hozzávalóit keverjük össze egy kis tálkában. Öntsük a salátára, forgassuk vele egybe.

A szikkadt kenyérszeletek mindkét felét kenjük le olívaolajjal, majd kenyérpirítóban pirítsuk meg őket pár perc alatt. Vágjuk vagy tépjük őket kis darabokra.

A kenyeret közvetlen tálalás előtt adjuk a salátához, forgassuk vele össze, majd rögtön kínáljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések