Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Így lesz a legfinomabb a natúr szelet: olaj helyett ezt használd a sütéshez


A natúr szelet egyszerűen, kevés hozzávalóból készül, és néhány egyszerű trükkel tökéletes lesz.


A natúr szelet egyik titka az egyszerű fűszerezés, a másik, hogy olaj helyett sertészsíron süsd ki. Mindenképpen klopfold ki jól, hogy a rostjai fellazuljanak, és ne maradjon rágós. Használhatsz hozzá egyszerű, mesterséges ízfokozóktól mentes fűszersót is, így még intenzívebbek lesznek az ízei.

Hozzávalók 4 személyre

👉 8 szelet sertéskaraj
👉 2 evőkanál sertészsír
👉 1 evőkanál sertés fűszersó
👉 frissen őrölt bors

Elkészítés:

A húst felhasználás előtt egy órával vedd ki a hűtőből, hogy sütéskor már szoba-hőmérsékletű legyen. Így nem ugrik majd össze a serpenyőben. Klopfold jól ki, majd dörzsöld be mindkét oldalát fűszersóval és frissen őrölt borssal.

Egy serpenyőben olvaszd fel a zsírt. Tedd rá a húsokat, és kezdd el sütni. Amikor már van egy kis színe, sózd meg, így süsd további két-három percig, majd fordítsd meg, és ugyanígy járj el a másik oldalával. Frissen tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések