A mascarponés túrótorta piskótás alapján lágyan terül el a krém.
A mascarponés túrótorta alapja olajos piskóta, amelybe egy kevés szódabikarbóna is kerül. A nyári gyümölcsök nagyon jól harmonizálnak a piskóta tetejére halmozott gazdag túrókrémmel. A tejszínt felhasználás előtt hűtsd be, hogy könnyebben tud habbá verni. Akár egy csomag habfixálót is használhatsz hozzá.
Hozzávalók 4 szelethez
A tésztához:
👉 10 dkg liszt
👉 10 dkg cukor
👉 3 tojás
👉 2 dl olaj
👉 1 evőkanál szódabikarbóna
A krémhez:
👉 50 dkg túró
👉 25 dkg mascarpone
👉 3 evőkanál porcukor
👉 2 dl hideg habtejszín
👉 1 citrom
👉 1 csomag habfixáló (elmaradhat)
👉 gyümölcsök a tetejére
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj habot. A sárgáját keverd ki a cukorral és az olajjal, több részletben adagold a tojáshabhoz, majd szitáld bele a szódabikarbónával elkevert lisztet. Egyengesd el egy kivajazott-kilisztezett tortaformában, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 20 percre. Ha kész, vedd ki, és hagyd kihűlni.
A krémhez a tejszínt verd habbá. Használhatsz hozzá egy csomag habfixálót is, úgy gyorsabb lesz. Add hozzá a mascarponét, és még mindig robotgéppel keverd jól össze. Egy másik tálban törd össze villával a túrót, add hozzá a cukrot, a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, és forgasd a tejszínhabhoz. Egyengesd el a piskóta tetején és oldalán. Díszítsd tetszés szerinti gyümölcsökkel, és tedd a hűtőbe 2-3 órára, hogy összeálljon.
0 Megjegyzések