Különlegessé varázsolhatod az egyszerű rizsköretet, ha mexikói módra, paradicsompürével készíted.
A mexikói rizs könnyen elkészül: paradicsompürében, pikáns fűszerezéssel fantasztikus köret válik belőle. Ideális szárazabb sült csirke mellé is, mert szaftos és puha. Vízzel is működik, de még finomabb, ha házi alaplében párolod.
Hozzávalók
👉 25 dkg paradicsompüré
👉 4 csésze víz vagy alaplé
👉 2 csésze hosszú szemű rizs
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 kávéskanál őrölt kömény
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
Egy serpenyőben hevíts olajat. Öntsd rá a rizst, és kevergetve pirítsd addig, amíg kifakul. Ekkor add hozzá a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, öntsd fel alaplével, ízesítsd őrölt köménnyel, sóval, borssal. Forrald fel, majd azonnal vedd a lángot takarékra, és lefedve párold puhára 25-30 perc alatt. Ne kevergesd közben, és legjobb, ha a fedőt sem emeled fel.
Ha az összes levét elfőtte, a szemek pedig peregve válnak el egymástól, készen van.
0 Megjegyzések