Ha valami könnyed, mégis laktató ebédre vagy vacsorára vágysz, a krémes fokhagymás-cukkinis tészta kitűnő választás lesz.
A fokhagymás-cukkinis, sajtos tésztát spaghetti alla nerano néven is ismerheted. Bár régóta népszerű Olaszországban, külföldön akkor vált felkapottá, amikor Stanley Tucci bemutatta a gasztroműsorában. Eredetileg a cukkinis tésztát Provolone del Monaco sajttal kínálják, de bátran használj parmezánt. Tegyél félre a tészta főzővizéből, mert krémesebbé teszi a spagettit.
Hozzávalók 4 személyre
👉 40 dkg spagetti
👉 10 dkg parmezán
👉 1 db közepes méretű cukkini
👉 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
👉 2 db fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 reszelt sajt és bazsalikom a tálaláshoz
Elkészítés:
A cukkinit mosd meg, karikázd fel, és tedd félre. Egy nagy fazékban forralj vizet. Amikor lobog, rakd bele a spagettit, és dobj hozzá sót, majd főzd fogkeményre körülbelül hét perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le.
Egy serpenyőben hevíts kevés extra szűz olívaolajat, és tedd hozzá a zúzott fokhagymát, majd pirítsd egy-két percig, amíg illatos lesz. Ezután add hozzá a cukkinit, sózd, borsozd, és pirítsd a zöldségeket 4-5 percig, közben időnként keverd meg. Amikor már aranybarnák, vedd ki a serpenyőből. Forgasd össze a spagettivel, és adj hozzá két-három evőkanállal a főzővízből. Tálaláskor szórd meg reszelt sajttal és friss bazsalikomlevéllel.
0 Megjegyzések