Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Csábító málnás, sajttortás brownie: sok gyümölccsel a legfinomabb


Varázsold nyáriassá a fantasztikusan csokis brownie-t! A selymes krémsajt és a málna feldobja a mennyei sütit.


Miért kellene választani a málnás sajttorta és a klasszikus brownie között, ha a két kedvencet akár együtt, egy desszertben is fogyaszthatod? Gyümölccsel és krémsajttal könnyedebbé, nyáriasabbá teheted. Bár a brownie-t általában szobahőmérsékleten tároljuk, ezt a változatot a krémsajt miatt érdemes hűtőbe tenni.

Hozzávalók 16 szelethez

A csokis réteghez
👉 20 dkg étcsoki
👉 20 dkg vaj
👉 20 dkg cukor
👉 12 dkg liszt
👉 3 db tojás

A krémsajtos réteghez
👉 20 dkg krémsajt
👉 1 db tojássárga
👉 3 evőkanál cukor
👉 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére
👉 15 dkg málna

Elkészítés:

Egy edényben vízgőz felett olvaszd össze a vajat és az étcsokit. Amikor teljesen egynemű masszát kapsz, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni. Egy tálban keverd össze a cukrot és a tojásokat, majd óvatosan forgasd hozzá a lisztet is. Részletekben add hozzá a vajas-csokis masszához, és dolgozd simára.

A másik réteghez keverd ki jól a krémsajtot a kétféle cukorral és a tojással. Simítsd a csokis tészta felét egy papírral bélelt, közepes méretű tepsibe, majd kanalazd rá a krémsajtos masszát. Szórd meg a megmosott, lecsepegtetett málnával, végül egyengesd rá a maradék csokis tésztát.

Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 25 percig. Amikor a tészta teteje megszilárdul, de a közepén még kicsit puha, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések