A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Olasz lap: nem csak a magyar kormányra fog fegyvert az uniós elnökség akadályozása


A La Verità cikke szerint Magyarország a Nyugat szemében Kína és Oroszország trójai falova. 


A La Verità című olasz napilap online cikket közölt Magyarország soros elnökségéről, amely szerint az uniós elnökség megakadályozása a többi jobboldali kormányra is „fegyvert fog", és a jogállamiság megsértésének említése tökéletes eszköz arra, hogy megtámadják az „ellenszenves" országokat. Korábban Lengyelország volt célkeresztben, de mióta a lengyel kormány atlantista politikát folytat, Magyarország áll középpontban.

Magyarország a Nyugat szemében Kína és Oroszország trójai falova.

A cikk szerzője szerint nem lehet egy olyan országot támadni, amely az Európai Unió tagja, inkább az a kérdés, hogy mire jó az Európai Unió?

Bárki ellen bevethető fegyver

A cikk szernt természetesen lehet kritizálni a magyar kormányfőt, Orbán Viktort, de egyértelműen látszik, hogy a benyújtott határozat az uniós elnökség megakadályozására mennyire ingatag, hiszen

bármelyik jobboldali kormány ellen be lehetett volna nyújtani.

Az Olaszország Fivérei és az Északi Liga párt a döntés ellen szavazott. Elisabetta Gualmini, az Európai Néppárt képviseletében a következőket mondta el: „Tudják ki szavazott Magyarország mellett? Az Olaszország Fivérei és az Északi Liga. Ez a sokadik pofon az európai civilizációnak." A cikk szerzője ironikusan megjegyezte, hogy aki nem az Európai Néppárt kívánsága szerint szavaz, az ezek szerint az európai civilizáció ellen szavaz.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések