Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Házi sós perec egyszerű gyúrt tésztából: ezt még keleszteni sem kell


Egyszerű gyúrt tésztából, kelesztés nélkül is omlós sós perecet készíthetsz.


Fantasztikus lesz a sós perec akkor is, ha élesztő helyett vajas gyúrt tésztából készíted. Formázhatod a darabokat kisebbre vagy nagyobbra, ahogy épp kedved tartja. A tetejét szórd meg nagyszemű sóval, ami ellenállhatatlanul roppan majd a fogaid alatt.

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg liszt
👉 25 dkg vaj
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 1 kis doboz tejföl
👉 1 csapott evőkanál só
👉 1 csomag sütőpor

A tetejére:
👉 1 evőkanál nagyszemű só
👉 1 tojássárgája

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd el a sütőporral és a sóval. Morzsold össze a felkockázott vajjal, majd add hozzá a reszelt sajtot és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható, ruganyos, ne túl lágy tésztát kapj. Csavard folpackba, és pihentesd a hűtőben nagyjából fél órát.

A pihentetési idő leteltével lisztezett deszkán nyújtsd ki nagyjából fél centi vastagra. Ha van perecszaggatód, azzal szaggasd ki, ha nincs, vágd csíkokra, és így hajtsd össze őket. Helyezd el a pereceket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Egymástól távolabb tedd őket, mert még nőni fognak. A tetejüket kend meg felvert tojássárgával, szórd meg nagyszemű sóval, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 15 percre, amíg aranyszínűre sülnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések