Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A legfinomabb fűszeres csirkeszárnyak fokhagymával és gyömbérrel: narancsos pácban pihennek sütés előtt


Mennyeiek lesznek a ragacsos fokhagymás-gyömbéres csirkeszárnyak, ha elkészítés előtt egy éjszakát narancsos pácban tartod őket.


A narancsos ízesítés nem csak a kacsacombnak áll jól: a fokhagymás-gyömbéres csirkeszárnnyal is csodát lesz. A csodás ízkavalkádért egyszerre felel a méz, a szójaszósz és a ketchup: nem is gondolnád, milyen jól hozzák ki egymás zamatát.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1.5 kg csirkeszárny
👉 5 evőkanál méz
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál ketchup
👉 2 evőkanál szójaszósz
👉 1 dl narancslé
👉 1 cm reszelt gyömbér
👉 0.5 dl citromlé
👉 frissen őrölt színes bors
👉 olaj

Elkészítés:

A narancslébe reszeld bele a fokhagymagerezdeket, a gyömbért és a borsot. Tedd a csirkeszárnyakat ebbe a pácba, és lefedve pihentesd a hűtőben egy éjszakát.

Másnap a csirkeszárnyakat halászd ki a pácból, és serpenyőben, bő olajban süsd ropogósra. Amikor készen vannak, szedd ki és tedd félre őket. A mézet egy kisebb edényben melegítsd össze a citromlével. Folyamatos kevergetés mellett add hozzá a kechupot és a szójaszószt, és nagyjából húsz perc alatt főzd össze.

Egy tiszta serpenyőbe önts kevés olajat, és tedd bele a kisült csirkeszárnyakat. Kend meg minden oldalukat a mézes keverékkel, öntsd alá a visszamaradt páclevet, és lefedve főzd össze negyedóra alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések