Mennyeiek lesznek a ragacsos fokhagymás-gyömbéres csirkeszárnyak, ha elkészítés előtt egy éjszakát narancsos pácban tartod őket.
A narancsos ízesítés nem csak a kacsacombnak áll jól: a fokhagymás-gyömbéres csirkeszárnnyal is csodát lesz. A csodás ízkavalkádért egyszerre felel a méz, a szójaszósz és a ketchup: nem is gondolnád, milyen jól hozzák ki egymás zamatát.
Hozzávalók 4 személyre
👉 1.5 kg csirkeszárny
👉 5 evőkanál méz
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál ketchup
👉 2 evőkanál szójaszósz
👉 1 dl narancslé
👉 1 cm reszelt gyömbér
👉 0.5 dl citromlé
👉 frissen őrölt színes bors
👉 olaj
Elkészítés:
A narancslébe reszeld bele a fokhagymagerezdeket, a gyömbért és a borsot. Tedd a csirkeszárnyakat ebbe a pácba, és lefedve pihentesd a hűtőben egy éjszakát.
Másnap a csirkeszárnyakat halászd ki a pácból, és serpenyőben, bő olajban süsd ropogósra. Amikor készen vannak, szedd ki és tedd félre őket. A mézet egy kisebb edényben melegítsd össze a citromlével. Folyamatos kevergetés mellett add hozzá a kechupot és a szójaszószt, és nagyjából húsz perc alatt főzd össze.
Egy tiszta serpenyőbe önts kevés olajat, és tedd bele a kisült csirkeszárnyakat. Kend meg minden oldalukat a mézes keverékkel, öntsd alá a visszamaradt páclevet, és lefedve főzd össze negyedóra alatt.
0 Megjegyzések