Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Remegős mascarponés süti fényes csokimázzal: ehhez még a sütőt sem kell bekapcsolnod


Ennek a mascarponés, csokimázas tortának keksz az alapja, a krém pedig finom, remegős rajta.


A mascarponés, csokimázas torta hűtőben áll össze, így jólesik a melegebb napokon. Készítheted szülinapra, vendégségbe, vagy egyszerű hétvégi süti gyanánt. A tetején kétféle csokiból készült máz roppan, amely egy kis olajnak köszönheti a fényességét.

Hozzávalók 8 szelethez

Az alaphoz:
👉 30 dkg vajas kekesz
👉 15 dkg vaj
👉 2 evőkanál méz

A krémhez:
👉 50 dkg mascarpone
👉 15 dkg cukor
👉 2 dl habtejszín
👉 1 csomag zselatin
👉 1 evőkanál citromlé
👉 1 teáskanál citromhéj
👉 1 teáskanál vaníliaaroma

A mázhoz:
👉 10 dkg tejcsoki
👉 5 dkg étcsoki
👉 1 marék dió
👉 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A kekszet daráld durvára, a vajat olvaszd fel. A morzsalékot keverd el a mézzel és az olvasztott vajjal, egyengesd el egy olyan tortaformában, aminek csak az alját bélelted ki sütőpapírral, és tedd a hűtőbe.

A krémhez a tejszínt verd habbá, majd add hozzá a mascarponét és a cukrot, és ezekkel keverd tovább. Add hozzá a vaníliaaromát, a citromlevet és -héjat, keverd össze és tedd félre. A zselatint oldd fel kis lángon egy kevés vízben, és folyamatos kevergetés mellett add a krémhez. Oszd el a kekszes alapon, és tedd a hűtőbe fél órára.

A mázhoz a kétféle csokit aprítsd fel, és kis lángon olvaszd össze. Add hozzá az olajat, keverd el, majd forgasd össze apróra vágott dióval. Egyengesd el a krém tetején, és tedd vissza a hűtőbe, amíg a máz is megdermed.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések