A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Földön kívüli életre bukkant a NASA


A tudósok nem hittek a szemüknek 


Óriási felfedezést tettek a NASA tudósai, ami elképesztő áttörés lehet a Földön kívüli élet kutatásában. Az Independent írta meg, hogy foszfátokat találtak a Szaturnusz Enceladus holdján, ami azért komoly mérföldő az űrkutatás történetében, mert ez az első alkalom, hogy foszfort találtak egy Földön kívüli óceánban, számol be a Promotions.hu.

A NASA szakemberei számára ez megerősíti annak reményét, hogy idegen életet találjanak a naprendszerünkben.

Az Enceladusról tudni kell, hogy míg a külseje jégkéregbe van burkolva, alatta egy globális óceán található, amely ideális otthon lehet az idegen életnek. Az óceán egy része az Enceladus felszínéről ömlik ki, hatalmas csóvák formájában. A tudósoknak sikerült megvizsgálniuk ezeket a csóvákat, hogy jobban megértsék magát az óceánt, beleértve az új tanulmányt is. A legutóbbi tanulmány kutatói a Cassini-misszió adatait használták fel – amely a Szaturnusz és az Enceladus körül repült –, hogy kiderítsék, miből állnak az óceánok.

A NASA továbbá azt közölte, hogy a holdon talált foszfor százszor nagyobb koncentrációban lehet jelen, mint a Föld óceánjaiban. Nem kizárt, hogy más világok óceánjaira is ez a jellemző.

Hozzá kell tenni, hogy a foszfor önmagában nem az élet bizonyítéka.

A Földön azonban a foszforvegyületek jelenléte a vízben döntő fontosságú a biológiai aktivitás szempontjából, ezért ez kulcsfontosságú annak megítélésében, hogy egy távoli világ képes-e fenntartani az életet. A munkát az Enceladus óceánjából származó foszfátok kimutatása című új cikk ismerteti, amely a Nature-ben jelent meg.

Ezt a küldetést a NASA a Szaturnuszba küldött Cassini űrszondával végezte.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések