A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

FeGyőr: Kijavítottam Orbán Viktor Bildnek adott, hazugságoktól és csúsztatásoktól hemzsegő interjúját


A Momentum bukott elnöke a Facebookon trollkodik. 


„Kijavítottam Orbán Viktor Bildnek adott, hazugságoktól és csúsztatásoktól hemzsegő interjúját:

Orbán: »Engem nem érdekel Putyin. Engem nem érdekel Oroszország. Engem Magyarország érdekel. Tehát amit én teszek, azok olyan álláspontok és tettek, amelyek a magyaroknak jót tesznek.«

Ezzel szemben a valóság: Mióta magyar érdek toronymagasan a legtöbbet fizetni Európában az orosz gázért? Mióta magyar érdek 27 milliárd adóforintnyi részesedést vásárolni az orosz kémbankban? Mióta magyar érdek blokkolni Svédország NATO-csatlakozását, vétókkal fenyegetni az európai szövetségeseinket, illetve oroszpárti propagandát folytatni a magyar adófizetők pénzén? Mióta magyar érdek 10 ezer milliárd forintnyi EU-s fejlesztési és támogatási pénzt Brüsszelben hagyni azért, mert fontosabb Orbánéknak az orosz mintájú korrupció és nemzeti oligarchizmus?

Orbán: »Szerintem az, hogy az ukránok a fronton harcolnak, mi pedig anyagilag, információkkal és eszközökkel támogatjuk őket, és ők megnyerhetnek egy háborút Oroszország ellen, a helyzet félreértése. Ez lehetetlen. (...) A probléma az, hogy az ukránok hamarabb kifogynak a katonákból, mint az oroszok, és ez lesz a döntő tényező a végén.«

Ezzel szemben a valóság: Észak-Vietnám talán hamarabb kifogyott a katonákból, mint az Egyesült Államok a vietnámi háború idején? Vagy Afganisztán a szovjetekkel szemben az afganisztáni háborúban? Távolról sem a katonák létszáma az egyetlen tényező, ami eldönthet egy háborút. Ha Orbán ezzel nincs tisztában, tanulmányozza egy kicsit a hadtörténelmet.

Orbán: »Ukrajna már nem szuverén ország. Nincs pénzük. Nincsenek fegyvereik. Csak azért tudnak harcolni, mert mi nyugaton támogatjuk őket. Tehát ha az amerikaiak úgy döntenek, hogy békét akarnak, akkor béke lesz.«

Ezzel szemben a valóság: Nem az EU és az USA jelent veszélyt Ukrajna szuverenitására, hanem a putyini Oroszország. Ha a NATO Orbánra hallgatott volna a háború elején, Ukrajna, benne a magyarlakta Kárpátaljával mára teljesen orosz megszállás alá került volna – ez lenne Orbán Viktor elképzelése a békéről?

Orbán: »Februárban, a háború előtt beszéltem utoljára Putyinnal, amikor meglátogattam Moszkvában. Két vagy három héttel a háború előtt.«

Ezzel szemben a valóság: Orbán a háború kitörése után, áprilisban is egyeztetett egyszer telefonon Putyinnal. Érdekes, hogy nem emlékszik az esetre, tekintve, hogy még a bucsai mészárlás is szóba került közöttük, amiről Orbán később »elfelejtett« említést tenni a nemzetközi sajtótájékoztatóján.

Orbán: »Putyin számomra nem háborús bűnös, mert háborúban vagyunk.«

Ezzel szemben a valóság: Oroszország terrorista állam, Vlagyimir Putyin pedig háborús bűnös. Ez legkésőbb a hágai nemzetközi bíróság döntése óta világos. Ha Orbán szerint nem az, azt tudom javasolni, amit lengyel cimborája, Jaroslaw Kaczynski javasolt neki tavaly, miután nem volt hajlandó elítélni a bucsai mészárlást: menjen el szemorvoshoz…"

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések