A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kitálalt Soros Györgyről az orosz felsőház elnöke


Valentina Matviyenko szerint a milliárdos üzletember „rájött, hogy az ő idejük lejárt". 


A Rosszijszkaja Gazeta orosz lap cikke szerint Valentina Matvijenko, a Föderációs Tanács elnöke elárulta, hogyan haragudott meg Soros György egyik napról a másikra. „Úgy látom, hogy a kilencvenes évek óta sok mindent elmulasztottunk az iskolai oktatásban, beleértve a történelemtanítást is. Akkor mások írták helyettünk a tankönyveket" – mondta Matvijenko az „Emlékvonat" projekt résztvevőivel tartott találkozón az orosz és belorusz régiók fórumának margóján, Ufában – szemlézi a Mandiner.

A politikus elmondta, hogy amikor Jevgenyij Primakov kormányában miniszterelnök-helyettes volt, megkereste Soros György amerikai pénzember. Az üzletember akkoriban támogatásokat adott, állítólag az oktatás korszerűsítésére, de ezt a pénzt Valentina Matviyenko szerint külföldi szakértők és szakemberek használták fel.

Leültek és megírták nekünk a történelemtankönyveket, világos, hogy milyen irányba írták azokat" – folytatta a Föderációs Tanács elnöke.

Majd jött és azt mondta: „Remélem, hogy továbbra is együtt fogunk működni önökkel, az új kormánnyal... Előkészítettünk egy újabb 100 millió dolláros részletet az Önök számára." És akkor azt mondtam neki:

„Soros úr, köszönjük, de nekünk nincs szükségünk pénzre, majd mi magunk találunk pénzt az oktatásra. A történelmet a mi tudósainknak, történészeinknek, tanárainknak kell megírniuk. És nincs többé szükségünk az önök szolgálataira".

Matvienko szerint, amikor Soros elkezdte a beszélgetést, mosolygós és jóindulatú volt az arca, de minden megváltozott, miután visszautasította. „Itt jött egy ilyen, tudja, jótevő, hogy nemesítse Oroszországot. És amikor azt mondtam neki, hogy köszönjük, nincs többé szükségünk a szolgálataira, az volt az érzésem, hogy a férfi ledobta az álarcát. Olyan dühös volt a tekintete, dühös az arca. Nem számított ilyen válaszra, de rájött, hogy az ő idejük lejárt" – mondta a felsőház elnöke.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések