A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Álhírt terjeszt Orbán Viktorról a román sajtó


Szemenszedett hazugságnak nevezte a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöki hivatala azt a román sajtóértesülést, miszerint Orbán Viktor másfél hónappal ezelőtt „titokban" Bukarestben járt, ahol egyeztetett Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel. 


A Libertatea portál egy bukaresti vendéglőben készült fotóval próbálja igazolni a találkozót. Csakhogy az ominózus felvétel tavaly decemberben készült − írta az erdélyi Maszol. Akkor valóban a román fővárosban járt Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök ugyanis december 17-én Bukarestben írta alá az azeri–grúz–román–magyar áramvezetékről szóló megállapodást.

A találkozón Klaus Johannis román államfő mellett jelen volt Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, Irakli Garibasvili georgiai miniszterelnök és Ilham Alijev, Azerbajdzsán elnöke is.

A bukaresti sajtóban gyorsan elterjedt álhír szerint Orbán Viktor az akkor még csak tervezett romániai kormányfőcseréről egyeztetett Kelemen Hunorral.

Két héttel ezelőtti bukaresti váltáskor csak részben tartották be a korábbi politikai megállapodást. Míg a koalíción belüli kormányfőcsere zökkenőmentesen zajlott le – a nemzeti liberális miniszterelnök, Nicolae Ciuca lemondott, a szociáldemokrata Marcel Ciolacu pedig kormányalakítási megbízást kapott az államfőtől –, a tárcák szétosztása esetében már felrúgták az egyezséget. A zsákmányszerzési akciónak a legkisebb koalíciós tag, az RMDSZ esett áldozatul: miután a Kelemen Hunor vezette párt minisztériumokkal kapcsolatos igényeit a kormányzati partnerek gyakorlatilag lesöpörték az asztalról, az RMDSZ kénytelen volt kilépni a koalícióból – írja a Magyar Nemzet.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések