Az egyszerű sonkás tésztát is feldobhatod krémsajtos szósszal. Még finomabb, ha zsenge zöldborsó is kerül mellé.
Ne mindig csak tejszínes tésztaszószt készíts! A krémsajtos, sonkás tészta kiadós, könnyen elkészíthető, és mindenki odáig lesz érte. Az ilyen receptekben az a zseniális, hogy kedvedre variálhatod őket: nyugodtan dobj mellé bármilyen zöldséget, kifejtett, roppanós zöldborsót is, csak finomabb lesz tőle.
Hozzávalók 4 személyre
👉 40 dkg száraztészta
👉 30 dkg zöldfűszeres krémsajt
👉 25 dkg kifejtett zöldborsó
👉 25 dkg sonka
👉 0.5 citrom
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre.
Amíg a tészta fő, kezdd el készíteni a mártást. A sonkát kockázd fel, és olívaolajon pirítsd le. Add hozzá a kifejtett zöldborsót is, és fedő alatt párold puhára. Nagyjábót öt perc múlva mehet bele a krémsajt, a citrom reszelt héja és kifacsart leve is. Sózd, borsozd, és hígítsd a tészta főzővizével, hogy jó szószos legyen. Forrald össze két-három perc alatt, majd forgasd bele a tésztát.
0 Megjegyzések