Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Édes és krémes tejberizs olvasztott fehér csokival: egy pillanat alatt elfogy a tálkákból


Még finomabb lesz a klasszikus tejberizs, ha olvasztott fehér csokival édesíted.


Gyerekkorunk kedvencét, a klasszikus tejberizst egyszerű trükkel dobhatod fel: olvassz bele fehér csokit! A régi menzai fogás így egészen új értelmet nyer. Mivel a fehér csoki nagyon édes, cukor már nem is kell hozzá. Tálald fahéjas szórással vagy friss gyümölcsökkel!

Hozzávalók 4 adaghoz

👉 7.5 dkg fehér csoki
👉 3 bögre tej
👉 1 bögre víz
👉 1 bögre rizs
👉 1 teáskanál vaníliaaroma
👉 1 csipet só

Elkészítés:

A tejet és a vizet egy csipet sóval forrald össze. Add hozzá a rizst és a vaníliaaromát, fedd le, és a lehető legkisebb lángon gyöngyöztesd addig, amíg a rizs megpuhul. Akkor jó, ha a folyadék összesűrűsödik körülötte. Ekkor húzd le a tűzről, és azonnal keverd el a felkockázott fehér csokival.

Forgasd össze, hogy felolvadjon benne, és oszd ki tálkákba. Melegen és hidegen is nagyon finom

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések