Még finomabb lesz a klasszikus tejberizs, ha olvasztott fehér csokival édesíted.
Gyerekkorunk kedvencét, a klasszikus tejberizst egyszerű trükkel dobhatod fel: olvassz bele fehér csokit! A régi menzai fogás így egészen új értelmet nyer. Mivel a fehér csoki nagyon édes, cukor már nem is kell hozzá. Tálald fahéjas szórással vagy friss gyümölcsökkel!
Hozzávalók 4 adaghoz
👉 7.5 dkg fehér csoki
👉 3 bögre tej
👉 1 bögre víz
👉 1 bögre rizs
👉 1 teáskanál vaníliaaroma
👉 1 csipet só
Elkészítés:
A tejet és a vizet egy csipet sóval forrald össze. Add hozzá a rizst és a vaníliaaromát, fedd le, és a lehető legkisebb lángon gyöngyöztesd addig, amíg a rizs megpuhul. Akkor jó, ha a folyadék összesűrűsödik körülötte. Ekkor húzd le a tűzről, és azonnal keverd el a felkockázott fehér csokival.
Forgasd össze, hogy felolvadjon benne, és oszd ki tálkákba. Melegen és hidegen is nagyon finom
0 Megjegyzések