A fokhagymás cukkinilepény működik húsmentes főfogásként valamilyen körettel, mártogatóssal vagy akár sült húsok mellé kínálva is.
A fokhagymás cukkinilepény egyik nagy előnye, hogy tapadásmentes serpenyőben, kevés olajon sül, így könnyű, és nem terheli meg a gyomrot sem. A cukkinit elkészítés előtt csavard ki: erre a legjobb módszer, ha egy sűrű szitába reszeled, besózod, és tíz perc múlva a szitán keresztül nyomkodod ki belőle a vizet.
Hozzávalók 4 személyre
👉 12 dkg zsemlemorzsa👉 10 dkg liszt
👉 2 cukkini
👉 2 tojás
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olaj
A tálaláshoz:
👉 2 dl tejföl
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 csokor kapor
👉 frissen őrölt bors
Elkészítés:
A cukkinit reszelt le, sózd be, hagyd állni tíz percig, ezután csavard ki belőle a nedvességet. A visszamaradt zöldséget tedd egy tálba. Add hozzá a tojásokat, a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselymet, borsozd, és óvatosan sózd még meg egy kicsit. Felváltva adagold bele a lisztet és zsemlemorzsát, amíg sűrű masszát kapsz. Formázz belőle lepényeket. Egy tapadásmentes serpenyőben hevíts kevés olajat, ebben süsd meg oldalanként három-négy perc alatt a darabokat.Nagyon jól megy hozzá a kapros, tejfölös mártogatós. Ehhez a kaprot vágd apróra. A tejfölt tedd egy tálba, nyomj bele egy gerezd fokhagymát, reszelj rá borsot, és keverd össze a kaporral.
0 Megjegyzések