Még finomabb lesz a mézes-mázas oldalas, ha karakteres ízű dijoni mustárt használsz a páchoz.
Készíts gyakrabban oldalast, mert fejedelmi fogások válhatnak belőle! A mézes-mustáros pác egyszerűen fantasztikus mellé, különösen, ha dijoni mustárt használsz hozzá. Attól sem kell megijedned, ha a méz kikristályosodott: ez nem jelenti azt, hogy megromlott volna, egyszerűen csak melegítsd fel, és újra folyékonnyá válik.
Hozzávalók 4 személyre
👉 1 kg sertésoldalas
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 3 evőkanál olaj
👉 2 evőkanál méz
👉 1.5 evőkanál dijoni mustár
👉 só
👉 bors
👉 zsír a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A
sertésoldalast mosd meg. A mézet és a mustárt egy kisebb tálban keverd
el az olajjal, a zúzott fokhagymagerezdekkel és a borssal. Letakarva
pihentesd a hűtőben minimum hat órát, de még jobb, ha egy egész éjszakán
át pihenhet a pácban.
Másnap egy tepsit jól kenj ki zsírral.
Helyezd bele az oldalast, sózd meg, és alufóliával letakarva told 200
fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le róla a fóliát, és így süsd további
30 percet. Közben folyamatosan locsolgasd a szaftjával.
0 Megjegyzések