Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Omlós mézes-mázas oldalas dijoni mustárral: leválik a hús a csontról


Még finomabb lesz a mézes-mázas oldalas, ha karakteres ízű dijoni mustárt használsz a páchoz.


Készíts gyakrabban oldalast, mert fejedelmi fogások válhatnak belőle! A mézes-mustáros pác egyszerűen fantasztikus mellé, különösen, ha dijoni mustárt használsz hozzá. Attól sem kell megijedned, ha a méz kikristályosodott: ez nem jelenti azt, hogy megromlott volna, egyszerűen csak melegítsd fel, és újra folyékonnyá válik.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg sertésoldalas
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 3 evőkanál olaj
👉 2 evőkanál méz
👉 1.5 evőkanál dijoni mustár
👉 só
👉 bors
👉 zsír a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A sertésoldalast mosd meg. A mézet és a mustárt egy kisebb tálban keverd el az olajjal, a zúzott fokhagymagerezdekkel és a borssal. Letakarva pihentesd a hűtőben minimum hat órát, de még jobb, ha egy egész éjszakán át pihenhet a pácban.

Másnap egy tepsit jól kenj ki zsírral. Helyezd bele az oldalast, sózd meg, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le róla a fóliát, és így süsd további 30 percet. Közben folyamatosan locsolgasd a szaftjával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések