A finom puha vajas-sajtos kekszek tökéletesek vendégváró fogásnak, vagy csak úgy falatozni is.
Ne csak édes aprósütiket készíts! Ezek a puha, vajas-sajtos kekszek bármilyen alkalomra megállják a helyüket. Érdemes többféle sajtból készíteni őket, így mehet bele cheddar, gouda és parmezán is.
Hozzávalók 6 személyre
👉 15 dkg reszelt sajt (cheddar, gouda, parmezán stb.)
👉 10 dkg liszt
👉 10 dkg hideg vaj
👉 1 kávéskanál só
👉 1 tojás + 1 a kenéshez
Elkészítés:
A lisztet keverd össze a sóval, morzsold el a vajjal, majd add hozzá a reszelt sajtot és a tojást. Gyorsan dolgozz, hogy a kezed ne melegítse fel a tésztát. Gyúrd egyneműre, csavard folpackba, és pihentesd a hűtőben egy órát. Amikor az idő letelt, lisztezett deszkán nyújtsd ki fél centi vastagra, pogácsaszaggatóval szaggasd ki, éles késsel vagdosd be, és helyezd el őket egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben. Kend meg a tetejüket felvert tojással, és 180 fokon nagyjából negyed óra alatt süsd a sajtos kekszeket aranyszínűre.
0 Megjegyzések