Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ropogós baconös-sajtos csavart rúd: leveles tésztából gyerekjáték elkészíteni


A baconös-sajtos csavart rúd tökéletes vendégváró falat: pillanatok alatt elkészül, és ugyanilyen gyorsan el is fogy a tányérról.


A baconös-sajtos csavart rúd alapja kész leveles tészta, így pillanatok alatt összeállíthatod. Legegyszerűbb, ha boltban veszed meg hozzá a tésztát, de ha van kedved és időd, magad is összeállíthatod, és utána adagonként lefagyaszthatod. Ha kíváncsi vagy más vendégváró falatok receptjére is, ebből a válogatásból szemezgethetsz.

Hozzávalók 10 darabhoz

👉 15 dkg bacon
👉 10 dkg szeletelt sajt
👉 2 csomag leveles tészta
👉 1 dl tejföl
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 frissen őrölt bors
👉 olaj
👉 1 tojássárgája a tetejére

Elkészítés:

A baconszeleteket forró serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg. A leveles tésztát, ha szükséges, olvaszd fel és nyújtsd ki. A tejfölt keverd el a zúzott fokhagymával és a frissen őrölt borssal.

Az egyik tésztalapot kend meg a tejföllel. Oszd el rajta a baconszeleteket, ezt rakd ki a sajttal, majd fedd be a másik tésztalappal. Éles késsel vágd vékony csíkokra. Az így kapott szalagok széleit oldalt lapogasd le, majd a két végüket egyszerre csavard az ellenkező irányba. Helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, kend meg a tetejüket felvert tojássárgával, és 200 fokos sütőben negyedóra alatt süsd őket aranyszínűre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések