A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Flamand sertéskaraj sörrel és mustárral sütve: egy titkos hozzávalótól annyira finom


A flamand sertéskaraj a sörön és a mustáron kívül még egy különleges hozzávalónak köszönheti utánozhatatlan ízét.


A vajpuha, szaftos flamand sertéskaraj egy kis kocka étcsokinak köszönheti semmivel sem összehasonlítható ízét. Kihagyhatatlan belőle ezenkívül a barna sör és a jó minőségű magos mustár is. A mártás a végén a vajtól lesz fényes.

Hozzávalók 4 személyre

👉 80 dkg sertéskaraj
👉 10 dkg császárszalonna
👉 4 dkg hideg vaj
👉 2 dl barna sör
👉 2 babérlevél
👉 2 evőkanál magos mustár
👉 1 hagyma
👉 1 kocka étcsoki
👉 só
👉 bors
👉 1 evőkanál étkezési keményítő (elhagyható)
👉 ízlés szerint cukor

Elkészítés:

A karajt szeleteld fel, klopfold ki, sózd, borsozd, és kevés olajon oldalanként egy-két perc alatt olajon süss rá kérget. Ha kész, szedd ki és tedd félre. A szalonnát kockázd fel, ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hús pirult, süsd ropogósra, majd szedd ki ezt is, és a visszamaradt zsiradékon párold üvegesre a felcikkezett hagymát. Ha szükséges, egy kevés olajat önthetsz még alá. Amikor már puha, tedd vissza a serpenyőbe a szalonnát, öntsd fel sörrel, tedd bele a babérlevelet és az elősütött hússzeleteket. Kis lángon, lefedve másfél óra alatt párold a húst puhára. Közben időnként ellenőrizd, és az elfőtt levet pótold vízzel, hogy mindig legyen elegendő szaftja. A végén keverd hozzá a mustárt és az étcsokit. Ha megkóstolva szükségesnek érzed, egy kevés cukrot is adhatsz hozzá. Ha a szaft túl híg lenne, egy evőkanál étkezési keményítőt keverj el vízzel, és azzal sűrítsd be. Amikor elérte a kívánt ízt és állagot, húzd le a tűzről, és keverd hozzá a hideg vajat is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések