A tárkonyos sertésragu sűrű, selymes, és vajpuhára párolódik hozzá a hús.
A szaftos, tárkonyos sertésragu a fehérbornak és az alaplének köszönheti semmihez sem hasonlító ízét. A felkockázott húshoz fokozatosan kell hozzáönteni a levet, amelyben párolódni tud, így valóban ragu, és nem leves lesz belőle. A tárkonyt csak a legvégén add hozzá.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg sertéscomb
👉 2.5 dl alaplé
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 2 evőkanál vaj
👉 1.5 dl főzőtejszín
👉 1.5 dl száraz fehérbor
👉 1 evőkanál citromlé
👉 1 púpozott teáskanál liszt
👉 1 kávéskanál tárkony
👉 1 hagyma
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A
sertéscombot kockázd fel, szórd meg sóval és borssal. Egy serpenyőben
olvassz össze egy evőkanál vajat és olajat, dobd rá a befűszerezett
húst, és öt perc alatt, kevergetve piríts kérget a felszínére. Ha kész,
szűrőlapáttal szedd ki.
A serpenyőbe tegyél egy újabb kanál vajat
és olajat. A hagymát vágd apróra, és ezen a keveréken párold üvegesre.
Amikor már puha, pakold vissza bele a húst. Öntsd fel kevés fehérborral
és alaplével, hogy le ne égjen, és kis lángon, fedő alatt kezdd el
puhára párolni. Nagyjából fél óra kell neki, amíg megpuhul, közben az
elfőtt bort és alaplevet folyamatosan pótold.
A lisztet keverd el
a tejszínnel. Öntsd a puha húshoz, és forrald össze. A mártás egy-két
perc alatt besűrűsödik. A legvégén add hozzá a citromlevet is, és szórd
meg tárkonnyal.
0 Megjegyzések