Hirdessen itt

Több vármegyében is leszakadhat az ég, kiadták a riasztást


Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar és felhőszakadás miatt is kiadta a riasztást. Az ország északi, keleti és déli részén is leszakadhat az ég péntek délután, este. 

Péntek estig legnagyobb számban az ország középső harmadában számíthatunk zivatarok kialakulására, de néhol a keleti, délkeleti területeken is előfordulhatnak. Ezeken a területeken az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki zivatar miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat. 

 Nógrád és Heves vármegye több járásában felhőszakadásra is készülni kell.

Mint írják: intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.


Péntek éjszaka is kedvezők maradnak a feltételek, hogy újabb zivatarok alakuljanak ki a középső és délnyugati megyékben. A Nyugat-Dunántúlon lesz a legkevesebb felhő, ott érdemi csapadék sem valószínű. Másutt reggelig elszórtan, nagyobb számban az ország középső részén záporokra, zivatarokra lehet számítani, amelyeket néhol felhőszakadás is kísérhet.


Szombaton napközben már kevesebb zápor, zivatar várható – nagyobb eséllyel a déli, délnyugati tájakon, illetve délután a keleti, délkeleti határvidéken fordulhatnak elő. Az északi, északkeleti szél több helyen lesz élénk, a Nyugat-Dunántúlon, valamint szombaton északkeleten erős is. Zivatarok környezetében főként péntek délután átmenetileg viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 22 és 27 fok között várható – írták.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések