Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Az eredeti amerikai csokidarabos keksz: kívül ropog, belül ragacsos


Az amerikai csokidarabos keksz kívül ropogós, belül enyhén ragacsos, és lágyan bújik meg benne a tej- vagy étcsoki.


Az amerikai csokidarabos kekszet a legtöbb boltban is megtalálod, de sokkal finomabb, ha magad készíted otthon. Nem nagy ördöngösség, hiszen az egyszerű hozzávalókat csak össze kell keverni, és rövid idő alatt kisütni. Vigyázz, ne süsd túl őket, hogy belül kicsit még ragacsosak maradjanak. Használhatsz hozzá csokichipset vagy táblás változatot is.

Hozzávalók 4 személyre

👉 25 dkg liszt
👉 15 dkg csoki (csokichips vagy táblás)
👉 15 dkg cukor
👉 12 dkg vaj
👉 1 tojás
👉 1 teáskanál vaníliaaroma
👉 0.5 csomag sütőpor

Elkészítés:

A vajat mikróban vagy tűz fölött olvaszd fel. A csokit, ha szükséges, éles késsel vágd apróra. A már nem forró olvasztott vajat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a tojást, a vaníliaaromát és a sütőporral elkevert lisztet. A sűrű masszába forgasd bele a csokit.

Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tésztából formázz diónyi golyókat, helyezd el őket egymás mellett a tepsiben, és lapogasd ki őket. Tarts köztük elegendő távolságot, mert meg fognak nőni. Told a tepsit 160 fokos sütőbe 12 percre. Amikor a kekszek kihűltek, mehetnek a tányérokra vagy a sütis dobozba.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések