A zöldfűszeres csicseriborsó-fasírt hús nélkül is eltelít.
A csicseriborsó-fasírt jellegében hasonlít a klasszikus falafelre, de sokkal egyszerűbben, rövidebb idő alatt elkészül. Jól mennek hozzá a friss, illatos zöldfűszerek: a koriander, a bazsalikom és a menta. A különböző zöldségfasírtok maradékmentő recepteknek is kiválóak, ha pedig konzervből készíted őket, csak le kell kapni egyet a kamrapolcról.
Hozzávalók 4 személyre
👉 5 dkg zsemlemorzsa
👉 2.5 dkg liszt
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 doboz csicseriborsó-konzerv
👉 1 közepes sárgarépa
👉 1 tojás
👉 1 marék menta
👉 1 marék bazsalikom
👉 1 csokor petrezselyem
👉 0.5 csokor koriander
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csicseriborsót csepegtesd le, pürésítsd, és tedd egy tálba. Nem kell, hogy teljesen pépes legyen, nyugodtan maradhatnak benne kisebb darabok. Reszeld hozzá a megpucolt répát és a fokhagymát, üsd bele a tojást, fűszerezd aprított mentával, bazsalikommal, petrezselyemmel, korianderrel, sóval és borssal, végül adagold hozzá a lisztet és a zsemlemorzsát, hogy jól formázható masszát kapj.
Készíts belőle lepényeket, és kevés olajon, oldalanként három-négy perc alatt süsd őket ropogósra.
0 Megjegyzések