A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sűrű ír marhapörkölt zöldségekkel: megáll benne a kanál


Az ír marhapörkölt különlegessége, hogy rövid előfőzés után a sütőben érnek össze az ízei.


A sűrű ír marhapörkölt zöldségekkel fő, a szaft pedig Worchestershire-szósztól és barna sörtől lesz olyan intenzív ízű. Legjobb, ha erős, marhából főtt alaplével öntöd fel. A marhahúsnak hosszú idő kell, hogy megpuhuljon, de nem kell közben mellette állni, így addig nyugodtan foglalkozhatsz mással is.

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg marhalábszár
👉 4 babérlevél
👉 2.5 dl barna sör (legjobb a Guinness)
👉 2.5 dl vörösbor
👉 2 sárgarépa
👉 2 dkg vaj
👉 2 evőkanál Worchestershire-szósz
👉 2 evőkanál paradicsompüré
👉 1.5 dl marhaalaplé
👉 1 hagyma
👉 1 evőanál olaj
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 evőkanál cukor
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 0.5 póréhagyma
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Első lépésként vegyél elő egy olyan vastag aljú, vasból készült serpenyőt vagy fazekat, amit a sütőbe is be tudsz tenni. A húst kockázd fel, sózd, borsozd, majd kevés vaj és olaj keverékén pirítsd le. Hintsd meg liszttel, dobd mellé a megpucolt, felkockázott sárgarépát, az apróra vágott vöröshagymát és póréhagymát.

Keverd hozzá a cukrot és a paradicsompürét, fűszerezd rozmaringgal, kakukkfűvel, Worchestershire-szósszal, majd öntsd fel sörrel, borral, alaplével. Helyezd mellé a babérleveleket is, és lefedve told a fazekat 160 fokos sütőbe nagyjából négy órára. Időnként ellenőrizd, ha a levét elfőtte, pótold. Ha nincs olyan edényed, amit a sütőben is tudsz használni, a tűzhelyen is készítheted kis lángon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések