A Holstein-szelet sertéskarajból készül, és minden darabját egy-egy tükörtojás koronázza meg.
A Holstein-szelet tökéletes hétvégi ebéd akkor is, ha délelőtt nincs sok időd a konyhában tevékenykedni. A húsokat még előző este pácold be, így másnap már csak a serpenyőbe kell őket pakolni. A többi hirtelensülthöz hasonlóan ennek is csak néhány percre van szüksége a tűzön: ha túl sokáig pirul, kiszárad.
Hozzávalók 4 személyre
👉 4 szelet sertéskaraj
👉 4 tojás
👉 2 teáskanál fokhagymapor
👉 2 teáskanál színes bors
👉 1 púpozott evőkanál liszt
👉 só
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
A sertéskarajt klopfold ki egészen vékonyra. A szeletek szélét vagdosd be, és minden oldalukat szórd meg fokhagymaporral, színes borssal és sóval. Letakarva pihentesd a hűtőben egy éjszakát.
Másnap egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A karajszeleteket forgasd meg vékonyan lisztben, helyezd őket a serpenyőbe, és lefedve, oldalanként öt-öt perc alatt süsd őket pirosra. A kész húst szedd ki egy tányérra, és tartsd melegen. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hús készült, süsd ki a tükörtojásokat. Ezeknek elég néhány perc. Minden szelet hús tetejére csúsztass egy-egy tojást, és azonnal tálald.
0 Megjegyzések