A burrito az egyik leghálásabb étel, hiszen szinte bármit belepakolhatsz, amit csak megkívánsz: most egy vegán opciót mutatunk.
Ez a vegán burrito maga a tökély: krémes avokádókrém, füstös tofurántotta, selymes kesuszósz, feketebab, kukorica és sok friss zöldség alkotja. Mindez búzalisztből készült tortillalapba kerül, amely serpenyőben pirul roppanósra. Annyira ízletes és gazdag, hogy senki nem fogja elhinni, hogy csupa növényi alapanyagból készült.
Hozzávalók
Az összeállításhoz:
👉 4 db nagy tortillalap
👉 2 db paradicsom feldarabolva
👉 1 db kaliforniai paprika feldarabolva
👉 1 db kis kukoricakonzerv
👉 1 db konzerves feketebab
👉 avokádókrém (link a leírásban)
👉 tofurántotta (link a leírásban)
A hamis sajtszószhoz:
👉 1 bögre kesudió (kb. 150 g)
👉 12 dkg kókuszjoghurt (cukormentes)
👉 1 ek víz
👉 2 ek salsaszósz
👉 2 ek sörélesztőpehely
👉 fél tk őrölt fűszerkömény
👉 fél tk fűszerpaprika
👉 1 csipet szárított chilipaprika
👉 fél tk só
Elkészítés:
Készítsük el a tofurántottát füstölt tofuból ebben a receptben leírtak szerint.
Készítsük el az avokádókrémet az ebben a receptben leírtak szerint.
A
hamis sajtszószhoz a kesudiót fél órára áztassuk forró vízbe. Ha
megpuhult, szűrjük le, és minden egyéb hozzávalóval együtt tegyük egy
turmixgépbe, és mindaddig turmixoljuk, amíg egy homogén, krémes állagot
kapunk.
Állítsuk össze a burritókat: minden tortillalapra
kanalazzunk egy szimpatikus mennyiséget valamennyi alapanyagból úgy,
hogy a legkrémesebbek kerüljenek alulra, a friss zöldségek pedig
legfelülre. Tekerjük fel a megtöltött lapokat, különösen figyelve arra,
hogy a tölteléket jól becsomagoljuk. Ez megakadályozza, hogy evés közben
a hozzávalók kipotyogjanak.
Helyezzük a burritókat egy forró
serpenyőbe, és először az illesztés felőli oldalán süssük, majd
fordítsuk át, hogy a lehető legnagyobb felület aranybarnára süljön.
Azonnal fogyasszuk, amíg még ropogós.
0 Megjegyzések