A zamatos, házi bodzaszörp sok citrommal készül, ettől lesz kellemesen frissítő.
A bodzavirág szezonja gyorsan elillan, májusban és júniusban virágzik, érdemes kihasználni az idényt. Az illatos bodzából pompás házi szörpöt készíthetsz, és még más finomságokat is, akár még palacsintatésztába is csempészheted.
Hozzávalók
👉 5 liter víz
👉 50 dkg cukor
👉 16 darab bodzavirág
👉 2 darab citrom
👉 1 tk citromsav
👉 2 ek ecet
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forraljuk fel a vizet a cukorral, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Míg
hűl a víz, a bodzavirágokat óvatosan öblítsük át. Ezután tegyük a
virágokat egy minimum 5 literes befőttesüvegbe, adjuk hozzá a citromot
feldarabolva, a citromsavat és az ecetet. A kíhűlt cukros vizet is
öntsük rá, majd fedjük le az üveget a tetejével.
A szörpöt 4-5 napig tároljuk hűvös helyen, naponta keverjük át, majd leszűrve, csatos üvegben tároljuk.
0 Megjegyzések