Az almás palacsinta bevethető reggelire, vacsorára, desszertnek, ráadásul bögrés megoldással is elkészíthető.
Palacsintát számtalan módon készíthetsz: a hagyományos mellett készítheted almával is, a hozzávalókat pedig bátran kimérheted bögrében. A bögrés édességek nem véletlenül annyira népszerűek: az elkészítésük pofonegyszerű, és a kezdőknek is sikerülni szoktak. Tálald az almás palacsintát fahéjas cukorral!
Hozzávalók 4 személyre
👉 2 nagy alma
👉 2 tojás
👉 2 evőkanál cukor
👉 1 bögre liszt
👉 1 bögre tej
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só
👉 olaj a sütéshez
A tálaláshoz:
👉 3 evőkanál kristálycukor
👉 1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgáját keverd ki a kétféle cukorral és a tejjel. Szitáld hozzá a lisztet. Az almákat hámozd meg, a magházát vájd ki, a gyümölcsöt reszeld le, forgasd a masszába, végül óvatosan keverd hozzá a felvert tojáshabot is.
Egy serpenyőben forrósíts kevés olajat. Evőkanállal szaggass halmokat a tésztából az olajba, és oldalanként két-három perc alatt süsd őket aranyszínűre. Minden darabot szórj meg fahéjas cukorral, és így pakold őket egymásra.
0 Megjegyzések