Az egészben sült csirkemell sütőben készül, és alig van benne kalória.
Az egészben sült csirkemell neve megtévesztő lehet, ugyanis valójában ilyenkor két fél csirkemellet kell kisütni szeletelés és klopfolás nélkül. Laktató és kalóriaszegény vacsora. Köretnek nagyon jól megy hozzá a friss saláta vagy a tepsis zöldség. Munka alig lesz vele: csak pácold be, és egy-két óra múlva told a sütőbe.
Hozzávalók 4 személyre
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 1 csirkemellfilé
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 kávéskanál cayenne-bors
👉 1 kávéskanál színes bors
👉 0.5 dl olívaolaj
👉 só
Elkészítés:
A
csirkemellet vágd középen két darabba, és sózd meg. Az olajat keverd el
a zúzott fokhagymával, pirospaprikával, a Cayenne-borssal és a színes
borssal. Fektesd a csirkedarabokat ebbe a pácba, és pihentesd legalább
egy órát, hogy az ízek lejussanak a hús belsejébe.
A pácolási idő
leteltével a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Vedd ki a csirkét a pácból,
felforrósított, száraz serpenyőben oldalanként két-három perc alatt
piríts rá kérget, és helyezd el egy tepsiben. Takard le alufóliával, és
told a sütőbe nagyjából fél órára, amíg jól átsül.
0 Megjegyzések