Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pikáns epersalsa friss mentával: könnyed kísérő sültek mellé


Az eperből készült salsa egy igazi különlegesség, hiszen rendhagyó módon sósan készül a gyümölcs: friss lime, jalapeño paprika és sok menta dobja fel.


Az eper az egyik kedvenc gyümölcsöm, és amíg tart a szezonja, igyekszem minél változatosabb ételeket készíteni belőle.

Hozzávalók

👉 50 dkg eper felkockázva
👉 2 szál zöldhagyma feldarabolva
👉 1 db jalapeño paprika felkarikázva
👉 fél db lime leve
👉 1 csokor menta apróra vágva
👉 1 csokor koriander apróra vágva
👉 1 csipet só

Elkészítés:

Az epreket tegyük egy közepes tálba, és adjuk hozzá az összes többi hozzávalót. Igény szerint sózzuk, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk.

Tökéletes saláta tortillachips mellé, de grillezésekhez, sült húsokhoz is remek választás.

Tipp: az epreket ne daraboljuk túl apróra, különben a só hatására nagyon pépessé válik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések