Úgy lesz a legfinomabb a húsgombócos spagetti, ha a kis golyókra serpenyőben sütsz kérget.
A húsgombócos spagetti az a fogás, amit a gyerekek és a felnőttek is bármikor örömmel esznek. A húsos tészták népszerűsége nem véletlen, hiszen könnyen elkészülnek, jól variálhatóak attól függően, hogy mi van éppen otthon, és jól eltelítenek. A húsgombócnak is számtalan változata létezik: nézd meg ebben a válogatásban, milyen sokféleképpen készítheted el!
Hozzávalók 4 személyre
A húsgombócokhoz:
👉 80 dkg darált hús
👉 2 dkg vaj
👉 1 hagyma
👉 1 tojás
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 evőkanál olaj
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olaj
A paradicsomszószhoz:
👉 2 dl meleg víz
👉 1 kis doboz sűrített paradicsom
👉 1 kávéskanál Provence-i vagy olasz fűszerkeverék
👉 1 kávéskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
A tálaláshoz:
👉 40 dkg spagetti
👉 só
👉 reszelt parmezán (elmaradhat)
Elkészítés:
A
darált húst tedd egy tálba. Add hozzá a reszelt hagymát, a tojást, a
lisztet, az apróra vágott petrezselymet és a többi fűszert is. Kézzel
dolgozd jól össze, és formálj belőle gombócokat. Egy serpenyőben olvaszd
össze a vajat az olajjal, pakold bele a húsgombócokat, és oldalanként
nagyjából öt perc alatt süsd meg őket. A kész gombócokat szedd
papírtörlőre.
A tésztát közben forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le, a főzővizéből két decit tegyél félre.
A
szószhoz a sűrített paradicsomot egy kisebb tálban keverd el a
fűszerekkel, és hígítsd a tészta főzővizével. Egy kis serpenyőben
forrald össze nagyjából tíz perc alatt, majd forgasd össze a tésztával.
Tedd a tetejére a kisült húsgombócokat, és keverd össze. A tetejét
megszórhatod reszelt parmezánnal, de anélkül is finom.
0 Megjegyzések