A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így készül a tofurántotta: fekete Himalája-sóval az igazi tojásos ízért


Ennek a tofurántottának az íze és állaga meghökkentően hasonlít a tojásból készült változatra, és tökéletes választás, ha el akarod kerülni a száraz, íztelen omletteket.


A növényi táplálkozás elkezdésekor az egyik legnagyobb kihívás a tojás elhagyása.

Hozzávalók:

👉 40 dkg kemény tofu
👉 fél kk kurkuma
👉 fél kk fokhagymapor
👉 fél tk fekete Himalája-só
👉 fél tk pirospaprika
👉 1 csipet bors
👉 2 ek sörélesztőpehely
👉 1 ek tahini
👉 2 ek olívaolaj
👉 1,2 dl növényi ital

Elkészítés:

Öntsük le a tofu levét, majd konyharuhával vagy papírtörlővel itassuk fel róla a maradék nedvességet. Kézzel morzsoljuk kisebb-nagyobb darabokra.

A "tojásos" szószhoz öntsük egy tálba a száraz hozzávalókat, keverjük össze őket, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tejet és a tahinit is.

Melegítsünk elő egy tapadásmentes serpenyőt, és öntsük a forró olívaolajra a tofus masszánkat. Süssük 5-7 percig, amíg enyhe barna árnyalatot nem kap. A nagyobb darabokat oszlassuk el egy spatula segítségével, de ne törjük túlságosan apróra. Adjuk hozzá a szószt, és alaposan keverjük össze a tofudarabokkal. Süssük addig, amíg el nem érjük a preferált állagot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések