A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Czeglédy Csaba az ördög ügyvédje ügy tárgyalásán: "Büszke lennék, ha én követtem volna el"


„Büszke lennék, ha én követtem volna el. Bárki csinálta, zseniális volt. Kár, hogy nem én voltam” – mondta Czeglédy Csaba, a Demokratikus Koalíció politikusa kedden délelőtt a Veszprémi Járásbíróságon, vallomásával megkezdődött az úgynevezett „ördög ügyvédje” ügy tárgyalássorozata, írja a 24.hu. Czeglédy a bíróságon kijelentette, hogy nem bűnös.


Az eljárás Borkai Zsolt egykori fideszes győri polgármester szexvideóinak 2019-es nyilvánosságra hozatala miatt indult. Czeglédyt a videók nyilvánosságra hozatalával vádolják.

A Veszprémi Járásbíróság tavaly márciusban egyszer már elmarasztalta Czeglédyt és vádlott-társát az ügyészség vádirata alapján kilencrendbeli, különleges személyes adattal való visszaélésben mondta ki bűnösnek a politikust, akit egymillió forintos pénzbüntetés megfizetésére is köteleztek. Viszont mivel a döntés tárgyalás nélkül kiadott büntetővégzés formájában született meg, a járásbíróság fél évvel később, 2022 szeptemberében teljes egészében hatályon kívül helyezte azt, és elrendelte a tárgyalás megtartását.
 
Az ügy lényege, hogy 2019 októberében, nem sokkal az önkormányzati választás előtt „Az ördög ügyvédje” nevű blog botrányt robbantott ki azzal, hogy közzétette egy olyan videó részleteit, amelyen az akkori győri polgármester és baráti társasága volt látható egy adriai jachtozós orgián. A blogon "korrupcióról és gazdasági visszaélésekről" szóló információk is megjelentek, majd Borkai Zsolt, a Fidesz akkori győri polgármesterjelöltje megnyerte a választást, de a botrány miatt le kellett mondania.

A vádirat szerint az ügyvéd végzettségű Czeglédy Csaba arra kérte büntetett előéletű társát, hogy hozzon létre neki egy profilt a Facebookon, majd ezután egy oldalt is csináltatott vele ugyanott, amit később Az ördög ügyvédjére változtatott. Az ügyvéd 2019. október 2. és 9. között tett közzé fotókat és videókat Borkaiékról, bár a korábbi győri polgármester neve nem szerepel az ügyészségi közleményben, írja a 24.hu.

Czeglédy szerint a nyomozás során minden elektronikai eszközét lefoglalta és átvizsgálta a rendőrség, de nem találta nyomát a videófelvételeknek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések