A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sült csirkecomb fehérborral: mutatjuk a legfinomabb szaft titkát


A fehérborban sült csirkecombbal kevés a munka, a végeredménytől pedig garantáltan megnyalod mind a tíz ujjad.


Ha fehérborban sütöd ki a csirkecombot, kevés munkával tehetsz le nagyon finom vacsorát az asztalra. A sült csirkecombnak a lelke a fűszervaj, amit kedved szerint ízesíthetsz különböző zöldfűszerekkel. A csirkecombot kirántani is érdemes: olvasd el, mi a titka a tökéletesen átsült húsnak.

Hozzávalók 4 személyre

👉 10 dkg puha vaj
👉 8 csirkefelsőcomb
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 1.5 dl száraz fehérbor
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 0.5 citrom
👉 só
👉 bors
👉 2 szál friss kakukkfű

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd be őket a hűtőbe egy-két órára pihenni. A vajat vedd ki hamarabb a hűtőszekrényből, hogy puha, formázható állaga legyen. Nyomj bele két fokhagymagerezdet, add hozzá a rozmaringot, a kakukkfüvet, ízesítsd sóval és borssal.

Kenj ki egy tepsit ugyanezzel a vajjal, a maradékot pedig oszd el a combok felszínén és a bőrük alatt. Helyezd el őket egymás mellett a kikent tepsiben. Öntsd fel borral, tegyél mellé felkarikázott citromot és a másik két fokhagymagerezdet egészben hagyva, illetve néhány szál friss kakukkfüvet, takard le alufóliával és helyezd 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így süsd további 10-15 percig, amíg a bőre megpirul. A fűszeres vaj és a bor együtt fantasztikus ízű szaftot eredményez.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések