Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ne dobd ki a szottyos banánt: isteni sütireceptet mutatunk vele


Az érett banánból mennyei, szaftos, fűszeres banánkenyeret süthetsz.


A gyömbéres banánkenyér az egyik legjobb módja a kicsit már túlérett, barnulásnak induló gyümölcs megmentésének. Az érett banánt egyéb módokon is ügyesen felhasználhatod, készíthetsz belőle pufi palacsintát, de alapanyaga lehet egy szuperszaftos vegán csokis sütinek is.

Hozzávalók 1 darabhoz

👉 20 dkg liszt
👉 15 dkg cukor
👉 10 dkg vaj
👉 3 banán
👉 3 evőkanál frissen reszelt gyömbér
👉 2 tojás
👉 0.5 csomag sütőpor

Elkészítés:

A banánt villával törd össze, vagy pürésítsd botmixerrel. A lisztet keverd össze a sütőporral. A vajat habosítsd ki cukorral, majd üsd hozzá a tojásokat is. Reszelj bele gyömbért, kanalazd hozzá a banánt, és robotgéppel dolgozd simára. A végén add hozzá a sütőporos lisztet is. A masszát egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt kenyérformában, és 180 fokon nagyjából egy óra alatt süsd készre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések