A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Baconnel sült, puha kelbimbó: isteni télvégi köret


A kelbimbó és a bacon párosításából isteni finom sült köret készülhet.


A hűvösebb időszakban is sokféle zöldségből készíthetsz finomságokat: a baconnel sült kelbimbó egészséges, tápláló és izgalmas köret krumpli vagy rizs helyett. A füstös, sós bacont rendkívül változatosan használhatod fel: nézd meg, mennyi különböző ételt dobhatsz fel vele!

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg kelbimbó
👉 5 szelet bacon
👉 1 evőkanál vaj
👉 1 evőkanál olaj
👉 só
👉 frissen őrölt bors

Elkészítés:

A kelbimbót mosd meg, a külső leveleid szedd le, a nagyobb darabokat vágd félbe. A bacont csíkozd fel, és egy evőkanál olajon pirítsd meg. Ha kész, a pörcöket szedd ki, és tedd félre. A visszamaradt szalonnás zsiradékon olvassz fel egy evőkanál vajat, tedd rá a kelbimbót, óvatosan sózd és borsozd, és tíz perc alatt kevergetve pirítsd meg. Vigyázz, mert a bacon is sós! Amikor megsült, tedd vissza hozzá a baconcsíkokat, forgasd össze, és melegen tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések