A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Törökországban elszabadultak az indulatok: Amerika áll a földrengés hátterében?


Törökországban ma olyan katasztrófa történt, amire még nem volt példa. 

Ezzel kapcsolatban nagyon erősen elszabadultak az indulatok Törökországban, és szinte ötpercenként futunk bele abba, hogy ennek a hátterében Amerika állhat.

Már több mint háromezer halottja van a török-szíriai földrengéseknek!

Háromezernél is több halálos áldozatot követeltek a török-szíriai határtérséget sújtó földrengések, írja az MTI.

A szíriai egészségügyi minisztérium, valamint az ellenzéki fegyveresek uralta, északnyugati térségekben működő Fehérsisakosok segélyszervezet hétfő esti összesítése szerint legkevesebb 1300 halálos áldozat volt a közel-keleti országban. A szomszédos Törökország katasztrófavédelmi hatósága (AFAD) legfrissebb adatai szerint 1762-re nőtt a halottak száma.

A két országban több mint 15 ezer sérültről tudni.

Mindemellett a katasztrófa valós mértékét még nem lehet felbecsülni sem, mivel a hatóságok szerint számos ember rekedhetett a földmozgás során összeomlott épületek romjai alatt.

Az AFAD időközben további utórengésekre figyelmeztetett. A CNN Türk török hírtelevízió szerint a katasztrófavédelmi hatóság felszólította az érintett térségekben élő embereket, hogy tartsák magukat távol a megrongálódott épületektől. Több mint 5600 épület ugyanis már összeomlott. Szíriában több mint 200 házomlásól tudni.

Több erős földrengés rázta meg hétfőre virradóan Törökország délkeleti és Szíria északi részét, a legnagyobb rengés egyes mérések szerint a 7,8-as erősséget is elérte. Az isztambuli Kandilli szeizmológiai állomás déltájban egy 7,5 erősségű rengésről tett bejelentést, a földrengés epicentruma ezúttal is Kahramanmaras tartomány volt. Az AFAD szerint 185 utórengést jegyeztek fel.

Mindezek után a tények után, közzétesszük amiket Törökországban írnak az emberek:

Már a földrengés előtt szó volt róla, hogy el fogják hagyni a NATO-t.

Most pedig a katasztrófa után arról beszélnek, hogy az Incirliknél lévő amerikai katonai bázisra (ami a csodával határos módon épségben megúszta a földrengést) telepített robbanófej okozhatta a mai tragédiát.

Incirlik éppen a rengések epicentrumában van. A közösségi médiában elszabadultak az indulatok. Egyesek arról beszélnek, hogy egy kisebb méretű atombomba okozta a földrengést. Ugyanis itt van az USA legnagyobb nukleáris készlete.

Török média:

Földrengés Törökországban egy kisebb amerikai atombomba robbanása miatt.

Az Adana melletti amerikai Incirlik légibázist nem érintette a földrengés.

A hírek szerint "egy kis atombombát robbantottak fel az amerikai Incirlik légitámaszponton Adana közelében, ami földrengést okozott Törökországban" - a török ​​média.

Ezt a VDTA is közzétette Telegram csatornáján:


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések